Novi Sad
12.02.2015.
17:39 > 19:13
Savet za borbu protiv korupcije Transparentnost pozvao je Ministarstvo i UNS da kazne dekana Ekonomskog fakulteta Nenada Vunjaka, jer je na fakultetu zaposlio svoju ćerku.
  • Laki

    12.11.2017 19:20
    Moljac
    Svi koji su studirali na Eknomskom fakultetu dobro poznaju i Vunjaka i Grubora. Vunjak gospodin. Grubor miljenik postarijih profesorica. Aktivno održava pravnicu i spopada studentkinje. Propali političar.... Fakultetski moljac.
  • ruzica

    04.04.2017 13:12
    Gospodine Vunjak,

    U razgovoru sa vama pre par godina reko vam da ste,zarad dobre love, osakatili mnogobrojnu decu u bujanovcu a jos strasnije sto ste izgubili kompas pa ste onesposobili i rodjenu cerku .Kad mi se pozaliste da ne radini bila sam jasna i konkretna, da ce te moraceti da je vi zbrinete jer je nesposobna da sama nadje posao . I gle cuda ,moje prognoze se obistinise nakon par meseci ,diplomirani ekonomista postade biblioetekar na tatinom fakultetu, E sad da se malo pohvalim,moj sin je i dalje u toj evropskoj uniji, ali ne zato,kako vi rekoste, sto je iz bujanovca,vec sto je studirao na mnogo ozbiljnijem fakultetu nego sto je vas. Jos nesto, i dalje stojim iza obecanog, kad vam zahvale ekonomisti u subotici ,slobodno se javite, poslacemo ove iz bujanovca sa vasim diplomama.
  • 14.02.2015 11:52
    Pun Pogodak
    "...i upisao je na svoj smer na doktorske studije. Tako da će ona postati profesorica."

    Pun pogodak! Kao argument, evo i liste "naucnih" radova koje "pisu".

    http://scholar.google.com/scholar?hl=en&q=vunjak+antonijevi%C4%87&btnG=&as_sdt=1%2C5&as_sdtp=
  • 13.02.2015 19:05
    Naglasak
    Molim obratite paznju na VzV-ov post gde se kaze:
    "par godina kasnije je njegova asistentkinja
    podnela tuzbu zbog seksualnog uznemiravanja."

    Ovo je istina, i nije se desilo samo jedanput!
  • MarkoMarko

    13.02.2015 18:55
    Biblio
    Nije je zaposlio kao bibliotekarku već odmah kao šefa biblioteke. Kada Je Agencija pokrenula proces prebacio je na radno mesto bibliotekarke i upisao je na svoj smer na doktorske studije. Tako da će ona postati profesorica. Pre neki dan je zaposlio suprugu Igora Mirovića, koja je kod njega doktorirala. Eto, ko ga štiti. I nije tačno da je jedna trećina zaposlenih na EF-u u srodstvu. Tačno je da je skoro polovina. Nekim profesorima još samo fale tašte (npr. Đurkoviću, Lekoviću, Gruboru.Pardon, Gruborova tašta je otišla u penziju).
    Još važnije je što niko neće da ispita koliko je love maznuo studentima u Banja Luci na divljem odeljenju EF-a u dogovoru sa direktorom jedne banke(koji je, gle čuda, kod njega doktorirao). I to je prijavljeno nadležnima, ali ni prstom nisu mrdnuli niti će mrdnuti.
  • Ekonomista

    13.02.2015 16:40
    NS
    Niste u pravu za coveka koji radi u NS u biblioteci. Skroz je korektan i ok. Nije mu tesko da se dogovori sa koleginicom iz Subotice da sekniraju potrebnu literaturu i posalju na mail. Uvek je tu da pomogne oko izbora literature za seminarski, diplomski ...
  • Sima

    13.02.2015 16:33
    @igor d.
    Vidim, pamet ti nije jaca strana. Koliko ima sektora, razlicitih industrija i u svakoj na desetine i stotine kompanija, tona obrazovnih institucija i ti ces sad nas da ubedis da od svih tim prilika za posao (ti rece da je ona mozda dobar student) ona bas mora da bude zaposlena bas tu gde joj radi otac. Ti mislis da nema sposobnijih ljudi za taj posao?
  • igor d.

    13.02.2015 11:25
    frustracija bolest neizleciva...
    Koliko samo zavidnih komentara...Koliko ljubomore i zavisti...U Srbiji se sve prasta sem uspeha...Pa sta ako je zaposlio svoju cerku?!Vi ne bi ste voleli da ste na njenom mestu?Ajde da se ne lazemo moji vragolani...Mozda je devojka bila dobar student?Mozda je devojka dobra u svom poslu?Zasto odmah rafal negativnih komentara od isfrustriranih pojedinaca?!Negativne komentare uglavnom ostavljaju neostvarene,nezadovoljne persone,kojima jedino zadovoljstvo u zivotu pricinjava omalovazavanje uspeha drugih ljudi...
  • 13.02.2015 09:43
    student
    treba ispitati i zakup zgrade za master studije u ulici Ilije Ognjanovica! Za divno cudo 3 prostorije placaju SPS
  • 13.02.2015 09:29
    ja
    a na PMF NS a GEOGRAFIJI prof LJubce Miljkovic zaposlio cerku i sedi mu kabinetu
  • Mile

    13.02.2015 09:10
    Već četvrt veka gradimo državu orvelovskog tipa u kojoj su sve vrednosti obrnute. Sve ono što je pre toga bilo sramota sada postaje vrlina. Ceni se bogatstvo ali samo ako je zasnovano na kriminalu (pljački, otimačini, obmanama, prevarama, udruženim zločinačkim poduhvatima). Ceni se onaj ko je "naš" a ne njegove radne,
    intelektualne, moralne, ljudske osobine, a ne ceni se "njihov" a naročito ako kritički misli i promišlja. Ne ceni se nauka, umetnost, kultura ali se ceni religija (naročito ako je naša), praznoverje, okultizam, glupost, neznanje, sled vođe, zov naciona...itd. Nabrajanju nikad kraja. A budućnost? Ona je svetla za sve one koji se ugrade i nadograde. Plači voljena zemljo.
  • gagans

    13.02.2015 08:45
    čudno?!?
    Pa to je normalno da svoju decu zaposlimo i da im omogućimo da mogu da normalno žive, ovo je uvek bilo tako. Tako je seljak bio seljak, doktor bio doktor, advokat bio advokat itd....
  • Bole

    13.02.2015 08:32
    Ima gorih
    Naravno da ovo treba sankcionisati, no ovo je "samo slamka među vihorove". Tako je, na primer, na Akademiji umetnosti istog univerziteta za psihologa u umetnosti predložena žena Mikloša Biroa koja se bavi psihologijom sporta i nema ni jedan rad iz ove oblasti. U konkurenciji je bilo kandidata koji su debelo ispunjavali uslove, ali Bože moj... Takvih primera ima neograničeno, moga bih ceo dan da pišem, ali Univerzitet u Novom Sadu je jedna mala zatvorena porodica, zar ne?
  • Katic

    13.02.2015 08:03
    FTN
    Molim nadlezne da ispitaju stvari na FTN-u. U dekanatu nesto jako smrdi. Dekan i Prodekani zaposlili sve, od zena preko sitne dece... Uzas
  • Joj

    13.02.2015 06:46
    Ćerka
    Joj, ne razumem zašto dižete toliku frku oko ćerke koja ima odgovarajuću stručnu spremu. I to dete negde mora da radi. Svi bi tako postupili kao on (ne da opravdavam njega kao osobu, već ljudski gledano). Vi da ste dekan EF ne bi svoje dete zaposlili? Ajde molim vas...
    Ima toliko groznijih stvari što se radi, manite se ovoga...
  • Ništa novo, nažalost

    13.02.2015 01:49
    ...
    Prečešljajte sve fakultete pa ćete uvideti da je na SVAKOM identična situacija. Studirao sam na Filozofskom u NSu pa znam.. Na mom odseku su uglavnom svi profesori i asistenti došli tu preko porodične veze ili su bračni parovi i o tome su svi sve znali. Preko drugara sa faksa znam da je i na drugim katedrama Filozofskog ista priča. Bračni parovi, sinovi, ćerke, šira rodbina, porodični prijatelji. Najjadnije od svega je to što najbolji studenti u generaciji nikada ni za šta nisu dobijali šansu jer se ta ''šansa'' čuva za profesorsku decu, žene, ljubavnice, prijatelje.. Tuga i beda. Sve je to javna tajna a niko ne snosi odgovornost za to, niti će. Krenite malo više da istražujete fakultetske dinastije, da vidite šta će sve da ispliva.. Akademski šljam.
  • Ekonomskiii

    13.02.2015 00:59
    Nikada neću zaboraviti Vunjakovu čuvenu rečenicu : " 20h se uči, 4h se spava" hahahahhaha :-D Da se diše nema potrebe :) Njemu niko neće moći ništa, ovo će par dana da se priča i onda će prestati, a on će i dalje biti dekan Ekonomskog fakulteta Subotica! Tako da nema potrebe oko ovoga da se polemiše...nažalost!
  • Teodosije III

    12.02.2015 22:35
    "Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost" iz Trstenika nije nikakvo antikorupcijsko telo vec je registrovan kao udruzenje gradjana na cijem je celu (a verovatno i jedini clan) jedna opskurna licnost, Mario Spasic.
    Kolege sa kojima je isao u srednju skolu kazu da je bio los ucenik, a visoku skolu strukovnih studija nije nikada zavrsio, povukao je dokumenta, a onda ih tuzio.

    Onda ga je "krenula karta" i shvatio je da se od tuzakanja moze lepo ziveti.

    Lepa odela, skupi mobilni i dobra kola su ono sa cime Spasica povezuju njegovi sugradjani.

    Samo mi nije jasno kako se mediji pecaju na njegove konferencije za stampu.

    A o Vunjaku sve najgore! Rodjak mi je studirao kod njega pa sam informisan iz prve ruke.
  • ixy

    12.02.2015 21:54
    ko je njih znao....
    ...ni pakao mu nece tesko pasti!

    Svi komentarisu, a niko ne bi odbio da zaposli nekog da ima priliku. Nazalost.
  • Cak

    12.02.2015 21:37
    A tek
    na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Ne verujem da Radeta neko može prevazići. Ako neko nije rodbinski povezan, sledi mu otpremnina ili degradacija na znatno niže radno mesto.
  • biblioteka

    12.02.2015 21:20
    jovana
    Stresan posao, jako...50-ak hiljada dinara, strašnoooo.Pretraživati naaslove...ništa teže..jako zahtevan posao, zaista, toliko zahtevan da u odsusustvu bibliotekara može da ga zamenjuje spremačica sa završenom osnovnom školom.
  • ns021

    12.02.2015 21:09
    tezak posao
    U biblioteci u ns radi i sin od jednog od profesora...a posto je biblioteka ujedno i citaonica,mogli smo da posvedocimo poslu koji on obavlja...lik po ceo dan visi na fejsu...
  • bla bla

    12.02.2015 21:04
    Ko Vunjak
    Jul je kul.....
  • BB

    12.02.2015 20:56
    @ Student Knjizevnosti & @ Jovana
    Student: 100% podrska. Stilu i sadrzaju.

    Jovana: Najdobronamernije. Jovana, uporedite svoje sa drugim zanimanjima (i zaboravite vreme socijalizma) i dobro se zamislite.

    Bio sam profesor u srednjoj skoli i imao sam u familiji bibliotekara.

    Pozdrav
  • Meki

    12.02.2015 20:31
    A na T.F "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu sve familija i rodbina... Z+To je neverovatno... Pročačkajte.
  • treba

    12.02.2015 19:57
    malo zaviriti i u ove laznjake privatne faxove.
  • 12.02.2015 19:56
    Au Jovana, stvarnobsi napacena.
  • 12.02.2015 19:50
    Ira
    Apatinski direktori javnih preduzeča i ustanova(SPS i SRS) ne izlazre iz službenih vozila, čak su dva direktora imali i udese sa smrtnim ishodom i opet voze pijani 24 sata bez naloga --. policija sleže ramenima, kaže to su SPS i radikali, na vlasti su u gradu i ponašaju se kao da su na divljem zapadu. Jači su od policije, a narod tupav, još im plaća samodoprinos.
    Direktori idu redovno u kafane, fiskalni računi stižu iz raznih kafana, neki u 05,00 h, sve bez javnih nabavki, plaćaju se prenoćišta po motelima,... reprezentacija je godišnje do pola miliona i nikom ništa.
  • 12.02.2015 19:49
    Ira
    Apatinski direktori javnih preduzeča i ustanova(SPS i SRS) ne izlazre iz službenih vozila, čak su dva direktora imali i udese sa smrtnim ishodom i opet voze pijani 24 sata bez naloga --. policija sleže ramenima, kaže to su SPS i radikali, na vlasti su u gradu i ponašaju se kao da su na divljem zapadu. Jači su od policije, a narod tupav, još im plaća samodoprinos.
    Direktori idu redovno u kafane, fiskalni računi stižu iz raznih kafana, neki u 05,00 h, sve bez javnih nabavki, plaćaju se prenoćišta po motelima,... reprezentacija je godišnje do pola miliona i nikom ništa.
  • Student književnosti

    12.02.2015 19:47
    Pitanje za Jovanu
    Poštovana Jovana,
    kao student književnosti, a pri tom svesna u kakvoj državi živim, bila bih i više nego zadovoljna kada bih radila u biblioteci i primala platu od pedesetak hiljada kao Vi. Kažete da je to stresan posao zbog prašnjavih knjiga i ljudi koji dolaze da pozajme na čitanje iste... hmmm... zanima me kojim biste pridevom onda okarakterisali posao profesora srpskog jezika u današnje vreme. Neću nabrajati da ne bih previše skrenula sa teme, ali ću vam reći samo da je pre nekoliko dana jednoj divnoj ženi i pre svega divnom profesoru učenik probušio gume na automobilu jer je iz njenog predmeta na testu dobio jedinicu jer nije imao ni jedan! tačan odgovor. Toliko.
    Da ne pominjem druge delatnosti i to koliko one stresa sa sobom nose.
    I Vi govorite o stresnom poslu... Ne znam kakav posao očekujete kao neko ko je završio srpsku književnost i jezik i da li ste svesni koliko je teško sa našom strukom uopšte pronaći posao.
    I molim Vas, napišite zbog čega ste srpski jezik studirali. Zaista me interesuje.
    Nije moja namera da Vas uvredim, daleko od toga. Najiskrenije me zanima kakvo ste radno mesto i platu očekivali kada ste upisali srpski jezik?
  • vzv

    12.02.2015 19:42
    ovo je
    najmanji problem koji je vunjak napravio. neposredno posle petog oktobra je bio u zatvoru zbog pronevere silnog novca suboticke filijale vojvodjanske banke, pa ga je neko oslobodio. par godina kasnije je njegova asistentkinja podnela tuzbu zbog seksualnog uznemiravanja. a kakav je profesor i kakva je prolaznost na ispitu kod njega, najbolje znaju oni koji su ga po 5 ili 10 puta spremali. namazan je taj, nece biti nista ni ovoga puta. mene bi bio blam da je moj tata takav. verovatno zato nismo ni on ni ja u politici i "bizmisu"...
  • 12.02.2015 19:42
    A koga ce?
  • Ganzer

    12.02.2015 19:35
    Nije jedini
    Na Pedagoškom fakultetu u Somboru sve rodbina, braća, kumovi, prijatelji počev od 2009-te pa naovamo ... Nije im valjao prethodni dekan jer to nije dozvoljavao a sad može sve ...
  • 021

    12.02.2015 19:31
    Ne poznajem coveka,ali mislim da u nasem drustvu ima mnogo vecih problema od cerke bibliotekarke...bavite se pravim priblemima!
  • Iskreno

    12.02.2015 19:26
    Pa sta je ovde cudno? Svako drzavno preduzece funkcionise po ovom principu. Ovo je nista sta se radi po preduzecima i javnim upravama. Bavite se vrhom kvarnog sistema, a ne glupostima.
  • Nizina

    12.02.2015 19:23
    FTN
    Na FTNu imate cele porodice sve sa decom i ženama a kako je krenulo i sa unucima.
  • Ira

    12.02.2015 19:16
    dekan zaposlio čerku u biblioteci
    kakvo vam je to čudo?
    U Apatinu je normalna stvar da se svi iz kuće istaknutih članova SPS-a i SRS zaposle na račun opštine. Tako je uradio direktor turistričke organizacije-postavio sina za direktora AMS, direktor direkcije-zaposlio ćerku i ženu kojoj je hobi postao profesija o trošku poreznika, tehničarka iz direkcije zaposlila sina i snaju i u JKP svi su zaposlili svoju decu pre odlaska u penziju u tom preduzeću.
    Ceo grad vidi i ništa ne može.
  • Jovana

    12.02.2015 18:56
    Stresno previše
    Kad bi ljudi znali koliko je posao bibliotekara stresan, ovo ne bi bila vest....ja sam radila 6 godina u gradskoj biblioteci i mogu da tvrdim da je to izuzetno odgovoran i naporan posao - biti po ceo dan među tim prašnjavim knjigama, tražiti po kompjuteru naslove i autore, ispunjavati želje čudacima koji ne znaju ni zašto su ušli, i sve to za 50-tak hiljada dinara, zar sam zato studirala srpski jezik i književnost?
  • Heruvim

    12.02.2015 18:48
    "Ovaj covek je neunistiv!"
    Pojesce vuk sto magaraca. Taj je vec preziveo i zatvor par smenjivanja, 05.10. Za neke jednostavno ne vaze ista pravia.
  • Ekonomista

    12.02.2015 18:47
    Ekonomista
    A sta cemo sa tim sto covek ne bi polozio svoj ispit, i sto je prolaznost kod njega u Januaru bila 1?!?!
    Jedna osoba je polozila..
  • 12.02.2015 18:22
    to je to
    Pa tako je u svim porama društva zašto da on odgovara!!! Krenite redom tako je svuda ako nije ćerka onda je žena a oni malo pametniji švalerku ili prijateljevu ćerku zaposle. Onda prijatelj zaposli njegovu itd.
  • M

    12.02.2015 18:19
    Nije to nista, pogledajte koliko ima zaposlenih sa prezimenom bivseg dekana istog fakulteta.
  • Peka

    12.02.2015 17:59
    1/3
    Trecina je u krvnom srodstvu i to nije velika stvar?
  • Nsadista

    12.02.2015 17:57
    Moral
    Ako nam je ovakva akademska zajednica, kako očekivati bolje od države?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna